Episode 12
David hoppar i galen sillltunna
16 June 2020
35 mins 30 secs
Tags
About this Episode
I det här avsnittet råkar du ut för massor av matnyttigt om olika sorters finish – däribland den ökända Fishky-finishen. Vi gör ett snabbt besök på destilleriet Speyburn samt berättar allt du behöver lära dig om förkortningen ppm.
Om slutlagring
Becky Paskin, ”The mysteries of cask finishing”, 22/7 2016.
Råkar du äga Malt whisky yearbook 2014 rekommenderar vi Johnny McCormicks utmärkta text ”The beginning of finishing” där.
Den ökända Fishky hittar du i whiskybase här, och såhär ser den ut:
Speyburn
https://www.speyburn.com/
David provar Speyburn Bradan Orach, 10 och 15:
https://tjederswhisky.se/speyburn-bradach-orach-10-15/
ppm
Om ppm har den däringa Tjedern också skrivit, faktiskt:
https://tjederswhisky.se/ppm/
…och så ett till tips:
https://scotchwhisky.com/magazine/ask-the-professor/16459/the-truth-about-peated-whisky-and-phenols/
Och vill du nörda loss riktigt ordentligt finns alltid Teemu Strengells utmärkta gamla blogg:
https://whiskyscience.blogspot.com/2011/02/peat.html
Här når du oss:
En trea whisky på Facebook
Maila till oss på hej@entreawhisky.se
Davids blogg tjederswhisky.se