Episode Search
-
196: Japanska hominider med svärd – ETW:s årskrönika 2023
2 January 2024 | 34 mins 58 secs
årskrönika 2023
SVINFETT, EN TVÅA, LIVE FRÅN SKOTTLAND OCH PROFILEN. Vår trio går igenom året som gått ur En trea Whiskys perspektiv. 50 härliga avsnitt blev det och ämnena har varierat från ett gross – 12 dussin, förlorad destillerioskuld, att podden fyllt whisky, "japansk" whisky, svenska whiskyregler, bland mycket mer. Vilket av namnen på avsnitt gillar just du bäst? Vi har våra favoriter.
Och du kan vara en mandelmassenasse. -
164: En serie olika bajskorvar
18 April 2023 | 36 mins 19 secs
en öl & whiskymässa, juryarbete, pernod ricard och ryssland, veckans whiskyperson: frank mchardy
EFTER TIO ÅR I SKUGGAN. David får ett första hej och berättar lite om En öl & whiskymässa i Göteborg. Pernod Ricard stöder aktivt Rysslands krig i Ukraina och svenska branschen och konsumenterna säger ifrån. Men hur goda kålsupare är Diaego …?
Veckans Whiskyperson är Frank McHardy, framförallt känd från Springbank, men även Tamnavulin, Bushmills och Bruichladdich – bland andra. Missa sedan inte storfilmen med David och Dustin Hoffman: Grain Man. -
163: Gurgla dig med newmake
11 April 2023 | 44 mins 30 secs
en tvåa daily, kalorier och alkohol ii, veckans destilleri 12" remix: craigellachie, veckans whiskyperson: bessie williamson
JAG ÄR EN STORK OCH GÖMMER HUVUDET I SANDEN.
Mathias är krasslig och doktorerna ordinerar (såklart) newmake. Via en 27-årig Springbank kastar vi oss över Craigellachie distillery och veckans whiskyperson är coola Bessie Williamson som chockade gubbväldet och var destillerichef på Laphroiag från mitten av 1900-talet. -
162: En tvåa daily #5: Finsk ångbastu på Springbank
10 April 2023 | 28 mins 3 secs
en tvåa daily #5, frank mchardy, springbank whisky school
RÖDA KNAPPEN OCH STORA SPAKEN. Springbank whisky school är över och endast provet är kvar. Daniel & David gör ett tappert försök att summera skolan och vad som egentligen var bäst. Inmäskningen? Buteljeringsanläggningen? Den finska ångbastun eller golvmältningen? Här får du svaret! Och ständigt denne Frank McHardy.
-
160: En tvåa daily #4: Filifjonkor i bottling hall
3 April 2023 | 21 mins 25 secs
DAG NUMMER ONSDAG. Daniel och David har tillbringat en stor del av dagen i Springbanks bottling hall. Är de tillräckligt nyktra för att spela in podd? Svaret är nej, men här avsnittet ändå! Från hårt kroppsarbete med att skyffla varsitt ton korn till att avnjuta specialwhisky i buteljeringsanläggningen. Wheelbarrow på er.
-
158: En tvåa daily #3: Jag går härifrån med min handfilled
25 March 2023 | 54 mins 20 secs
en tvåa daily #3, glen scotia, inmäskning, kilkerran 12, mögel, springbank whisky school, stöpning, vörtkylare
KÄNNER DU FRANK MCHARDY? Daniel och David har haft en full (!) dag på Springbank Whisky School och därefter avslutat dagen med en kväll på granndestilleriet Glen Scotia. Koncentrationen är på topp, eller om det var promillehalten? Häng med!
-
156: En tvåa daily#2: En torveldad tidsmaskin
16 March 2023 | 25 mins 40 secs
cadenhead's, campbeltowns whiskyhistoria, en tvåa daily#2, golvmältning, hur man kölnar, springbank whisky school
PANG PÅ RÖDBETAN PÅ SPRINGBANK. Det blev en riktig raketstart med en 10-minuters (!) destilleritur innan dagens arbete började: Skyffla ett berg av stöpt korn och häll ut på mältningsgolvet. Hur doftar egentligen kornet? Hur är det att gå på ett helt golv fyllt av korn? Det, och mycket mer får ni svar på i dagens avsnitt! Här ryms också en promenad i den gamla whiskyhuvudstaden Campbeltown. Det är också fullt av hårt kroppsarbete och chit.
-
154: En tvåa daily nr 1: James Bonds ringklocka
10 March 2023 | 11 mins 10 secs
en tvåa daily#1, high coast whiskyakademi, springbank whisky school, still guesthouse, whisky weekly
Daniel Speijer från Whisky Weekly och David Tjeder från En trea whisky slår sina påsar ihop till En tvåa daily. De är på plats i Campeltown och ska imorgon börja Springbank Whisky School. Det är nervöst, det är lite fnissigt och här pratar de om sina förväntningar och förhoppningar inför utbildningen. Och tar en dram förstås. Häng med!